Знижки 20% до дня матері! Дізнатись більше
Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
04.10.2021

5 книг нон-фікшн, що «розворушать» ваш мозок цієї осені!

Як «розворушити» мозок чимось цікавим, пізнавальним і захоплюючим? Звісно, чорною шоколадкою і книжкою з нашого «ТОП-5 нон-фікшн літератури»!

З цими бестселерами ваша осінь (і зима теж!) минуть швидко і безболісно! Найкращі книги про таємниці сну і здоровий спосіб життя, доказову медицину, природу людських емоцій і 100 видатних жінок-українок, які змінили хід історії – на нашому сайті! Ласкаво просимо! Ваш мозок вам подякує!

5 книг нон-фікшн, що «розворушать» ваш мозок цієї осені

Чим дорослішою я стаю, тим більше мені подобаються книги нон-фікш. Адже вся «художка» - це, по-суті, повторення тих самих світових сюжетів з невеликими змінами. Та й скільки тих тем є насправді? Лише дві найголовніші – любов і смерть, все інше нанизується на сюжетні лінії.

Інша справа – книги «нон-фікшн», які вражають цікавими фактами і щедро живлять мозок, які можна перечитувати чи не щороку – і вони не набриднуть.

Думаю, саме таке пізнавально-розважальне чтиво і є ідеальним для довгих осінніх вечорів, коли за вікном дощ, а у тебе – горня глінтвейну і цікава книга під боком.

Тому – раз-два-три – почали!
Вибирайте, що вам до смаку, і замовляйте у «Домі книги»!

Коли я нарешті висплюся? Як засинати і прокидатися із задоволенням


Коли всі ми нарешті виспимося? Це питання ми ставимо собі роками, і одразу ж даємо відповідь – «На канікулах, у відпустці, після сесії, коли виросте дитина» - потрібне підкреслити

Часом вже і можливість така з’являється, ніхто тобі по голові не скаче, лягай, спи! Але ні… Це так не працює… Щось трапилося із нашим біологічним годинником…

Чи можна усе поправити? 

Чи можна досягти повноцінного здорового сну без спеціальних медикаментів? 

Можна! Потрібно лише зрозуміти, як усе це працює.

І в цьому нам допоможуть авторки бестселера нон-фікшн -  «Коли я нарешті висплюся? Як засинати і прокидатися із задоволенням» - біологиня й знавчиня хронобіології Ольга Маслова та консультантка зі сну й генетикиня Ніка Бєльська.

У цій книзі ви знайдете безліч корисних лайфхаків  для різних категорій людей, які мають проблеми зі сном, - від тих, хто працює в нічні зміни, до мам немовлят, у яких розпорядок доби ненормований.

Розпочинають авторки з основ – розповідають  про біологічні годинники, циркадні ритми і хронотипи, про те, як освітлення впливає на сон і прокидання.

Наприклад,  якщо хочете солодко заснути, то корисно дивитися на захід сонця чи вогонь, переводити гаджети в "нічний" режим і навіть вдягати за кілька годин до сну спеціальні жовті окуляри! А от якщо хочете швидко прокинутися і збадьоритися, то можете одразу хапатися за свій гаджет, адже  "синє" світло, що лине з екрану, стимулює прокидання!

Також тут є не тільки практичні поради, а й вправи, які допоможуть визначитися, чи все гаразд із вашим сном, що саме не так і чи це можна змінити в домашніх умовах, чи варто звертатися до спеціаліста.

Отож, якщо маєте бодай якісь проблеми із засинанням чи прокиданням – замовляйте чимшвидше у «Домі книги»  «Коли я нарешті висплюся…» - і вперед до довгого і здорового сну! Тим паче, восени ночі д-о-о-о-овгі).

Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя


У цій не надто великій за обсягом, але надзвичайно інформативній книзі розвінчано багато міфів та зібрано актуальні рекомендації щодо різноманітних аспектів нашого життя: 

  • фізичної активності, 

  • раціону, 

  • нормалізації ваги і сну, 

  • управління стресом... 

Усе це допоможе нам покращити фізичне і психічне здоров'я!

Поради авторки надзвичайно дієві і професійні, і вона родить почати ось з чого:

  • Провести аудит свого життя, адже кожна помилка має свою причину! 

  • Усе змінити за один день не вдасться, але процес поліпшення має бути невпинний.

  • Уникайте зависоких очікувань від себе!

У цій книзі багато конкретних ефективних порад,  у т. ч. психологічних та медичних, і вона вдало адаптована до наших життєвих реалій, упереджень та міфів і штампів.

Купуйте у «Домі Книги» "Ви це зможете!...." -  і отримуйте чудовий мотиватор до позитивних змін!

Країна жіночого роду


Видатні українки XX століття часто лишаються непомітними не лише у світовій культурі, їх нерідко не знають і на батьківщині. Не здивуюся, якщо і  ви певні прізвища та історії з цієї книги почує вперше. Це лікарки, вчительки, учасниці національно-визвольного руху, політув’язнені, журналістки, культурні діячки… Без них сторінки нашого роду були би зовсім інакшими.

У цій книжці, яку уклав Вахтанг Кіпіані,  зібрано інтерв’ю, свідчення, архівні документи й довідки про визначних жінок України, які з’являлися на ресурсі «Історична правда». За словами укладача, ця книга була повернення боргу, бо "багато століть жінки були непомітними для літописців, хроністів, придворних істориків, партійних ідеологів, упорядників хрестоматій і багатотомних серій. Вони існували, але їх наче й не було. Може, тому, що на 99% тими, хто писав історію людства і України були чоловіки?"

Це антологія біографій про українських жінок ХХ ст., котрі змінили хід історії, мистецтва, культури, науки:

  • Марії Грушевської (в дівоцтві Вояковської), яка була "затишним світом Михайла Грушевського". Саме вона стояла у витоків створення дитячих садочків, щоб громадське життя жінки-матері мало нові перспективи. 

  • Докторки медицини Розалії Ліфшиць-Винниченко (дружини Голови Директорії УНР Володимира Винниченка). 

  • Ольги Біліської-Петлюри (дружини Головного отамана військ УНР Симона Петлюри), яка була за національністю не українкою, але стійко відстоювала позицію чоловіка.

  • В антології Ви прочитаєте про героїчне повстання політичних в'язнів ГУЛАГу в 1953 р, яке тривало 71 день, і активну участь в якому брали жінки-українки з 6-ї жіночої зони. Серед них Оксана Камінська-Юрчук, Леся Зеленська, Стефанія Коваль, Ганя Швець, Ганя Чубінська, Ганна Мазепа-Кучма, Ангеліна Петрощук-Гачкевич. " Безправні й змучені, виснажені важкою працею й хворобами, із номерами на одязі, якими до в'язнів зверталися замість імен, вони наважилися не боятися. Страх, що сковував і пригнічував, убивав і калічив, замінили гнів і бажання боротися за права людини".

Також тут буде і про Кенгірське повстання, і про Олену Телігу, монахиню Олену Вітер, "сатану" у спідниці Ірину Тимочко, зв'язкову генерала Шухевича -Галину Дидик,  і про депортацію кримських татар та Айше Сеїтмуратову, яка боролась за повернення свого народу у Крим навіть з еміграції.

Ви прочитаєте про ціле поколінням львівських шестидесятників, серед яких Ірина Стасів-Калинець та про їхню діяльність, матимете можливість погортати щоденник Лесі Бандери, доньки  Степана Бандери. 

100 історій ста визначних українок під однією палітуркою ви зможете замовити на сайті!

Медицина доказова і не дуже


Чи знали ви, що 50% ліків на планеті Земля призначаються неправильно? І що  50% пацієнтів приймають ліки не так, як треба? Ця не вельми оптимістична картина стає ще похмурішою, зважаючи на  альтернативну медицину, гомеопатію та  інстагуру без медичної освіти, які роздають свої поради направо і наліво.

І аби повністю не розчаруватися у цьому світі, радимо почитати книжку лікаря й автора популярного блогу про медицину MED GOblin Андрія Сем'янківа. 

Це  своєрідний путівник медичними нетрями: від того, як працюють ліки й що ховається за народною медициною, гомеопатією та стовбуровими клітинами, і до конспірології та навичок розпізнавання призначених фуфломіцинів. 

  • Чому бактерії на підлозі лікарні небезпечніші за ті, що живуть у вашій кухні? 

  • Як поширюються антивакцинаторські міфи і навіщо королеві гомеопат? 

  • Чому антибіотики зазвичай можна поєднувати з алкоголем (і до чого тут пиво, гонорея і сифіліс)? 

  • Що насправді роблять оксолінова мазь і гематоген та чи варто обклеювати своє тіло тейпами? 

  • Неймовірні факти про фітотерапію, інгаляції з вареної картоплі, дієти, уколи, пуповинну кров та інші прогресивні (насправді не дуже) методики!

Цю книгу можуть без остраху читати всі, бо вона написана легко і доступно, навіть, я б сказала, "розжовано". Текст насичений емоціями, легкою іронією, яка чергується з гострим сарказмом. Сумувати не будете)))

В кінці книги є чудові 30 порад для того, щоби впевнитися в собі, лікареві та препараті, який назначили.

І ще – саме ця книга на порозі чергової карантинної зими допоможе вам критично мислити і не впадати в паніку!  Заходьте у «Дім книги»– та замовляйте онлайн! І будьте здорові!

Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях

Марк Лівін та Ілля Полудьонний не лише простими словами пояснюють ідеї Фройда, Юнга та інших видатних психологів і психотерапевтів, а й розказують власні історії, дискутуючи про життя сучасних українців.

Книга складається з 20 розділів, кожен з яких присвячено одній емоції (злість, гординя, ненависть і т.д). 

До кожного розділу автори додають приклади з власного життя,  пропонують практичні вправи та завдання.

Кожна «радянська дитина» знала, що злість і заздрість це погано. Та якщо розібратися, це не зовсім так, це природні людські емоції, які можна – і потрібно! – пояснити і прийняти. 

  • Що робити з соромом? 

  • А з гординею? 

  • Погано це чи добре? 

  • Як з’являється і куди зникає закоханість?

  • Що таке щастя і чи є універсальний секрет щастя?

Словом, книгу «Простими словами…» потрібно читати і перечитувати, аби, передусім, зрозуміти самого себе. Тож не вагайтеся, замовляйте ТУТ!



Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність