Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
15.05.2017

Бредберівські читання за участю перекладачів Бондаренко Ірини і Томахів Марти



23 травня о 17 год. у приміщенні книгарні «Дім книги» (м. Тернопіль, вул. Коперника, 19) в рамках літературних зустрічей циклу «Вітальня у вівторок» відбудуться Бредберівські читання за участю перекладачів Бондаренко Ірини і Томахів Марти.

Рей Бредбері — один із найвідоміших американських письменників-фантастів, автор близько 400 літературних творів різних жанрів: оповідань, романів, віршів, есе, п’єс для театру і радіо, кіно- й телесценаріїв. Твори письменника є впізнаваними за їхнім емоційним, психологічним стилем. На думку критиків, Бредбері є унікальним явищем в американській літературі.

Головна ідея творів фантаста — гуманістична тема боротьби Добра зі Злом, Світла з Мороком, Знання із Варварством. Особливо виразно прозвучала вона в написаній у похмурі, ганебні для Америки роки маккартистської реакції, повісті «451° за Фаренгейтом». Це історія світу, «в якому люди почали спалювати книги». Трохи в іншому, казково-алегоричному аспекті виникає ця ж таки тема в повісті «Щось лихе до нас іде» (1962), а в новому романі «Смерть — діло самотнє» (1985) вона вкладена в досить несподівану для Бредбері детективну форму, хоч, по суті, цей твір має виразний автобіографічний характер і певною мірою продовжує лінію «Кульбабового вина».


Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність