Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
14.03.2014

"Я на сторожі коло їх поставлю Слово...", — Тарас Шевченко



7 березня у «Домі книги» (м. Тернопіль, вул. Коперника, 19) відбулися літературні читання для дітей з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Учні Тернопільської ЗОШ № 5 ознайомилися із дитинством, юністю, творчим сходження великого натхненника українського народу і як майстра слова, і як майстра пера. Знайомлячись із книгою Євгена Білоусова «Тарасове перо», школярі довідалися, як супроводжували упродовж життя Тараса Чарівне перо, що приходить у світ лише раз на сто років, і Чорна хмара, що з’являється тоді, коли діти радіють від щастя. Діти весело посміхалися, коли слухали, як маленький Тарасик розмовляв зі старими мудрими тополями та шукав залізні стовпи, які мали би підтримувати небо. Діти уявляли і себе маленьким чумаками, коли слухали, як Тарасик подорожував на возі з цими хоробрими мандрівниками. Дуже схвилювало маленьких шанувальників книг безрадісне шкільне навчання, яке чекало Тараса Шевченка. Дуже не схожою була школа кріпацьких дітлахів на ту, у якій навчаються гості книгарні. Особливо вразив дітей суворий вчитель-дяк із пучком різок у руках.
  
Діти захоплювалися картинами, які вже у дорослому житті намалював Тарас Шевченко, дивуючись, як же колись малому Тарасові, як неабиякому нездарі, було відмовлено у навчанні малярському ремеслу. Вірші Тараса Григоровича, які прозвучали на заході, неодноразово змушували замислитися дітей над кріпацькою недолею селян та становищем тодішньої поневоленої України.

Запалюючи свічу пам’яті Великому Кобзареві, відвідувачі «Дому книги» ділилися один з одним своїми міркуваннями про неповторну й самобутню творчу спадщину митця, який підніс Україну на п’єдестал світової слави.











Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність