Знижки 20% до дня матері! Дізнатись більше
Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
22.02.2022 Цікаві факти і найкращі книги про котів!

Цікаві факти і найкращі книги про котів!

Хто не любить котиків? Котиків люблять всі! Аби не загубитися у безмежному морі «котячих» книг, ми зібрали для вас най-найкраще, ще й поділили за віковими групами, ще й коротко розповіли про кожну-кожнісіньку!
 Тож забігайте СЮДИ – і вибирайте! Няв!


Хто ж не любить котиків? Котиків люблять ВСІ! Як стверджує статистика, 80% людей мають домашніх улюбленців, і коти у цьому списку займають почесне перше місце!  
А ще у нас, людей,  є чому повчитися у цих муркотливих самодостатніх тварин!

1. СПОКОЮ! Чи знали ви, що коти дві третини свого життя СПЛЯТЬ? Ось вони, справжні гуру любові до себе і неквапності!

 2. РІЗНОМАНІТНОСТІ. Так, люди теж мають різний колір шкіри чи зріст, але щоб такеее… Наприклад, найбільший у наші дні кіт, лігр,  може вирости до 4 метрів і важити понад 300 кг, а найменший, чорноногий кіт, досягає у довжину ледве 50 см і важить всього 1,2 кг!

3. ДОЛАННЮ СТЕРЕОТИПІВ. Думаєте, всі коти бояться води? Ха-ха! Існує порода, турецький ван, який любить купатися!

4. ОРІЄНТУВАННЮ НА МІСЦЕВОСТІ. Коти без жодних карт і смартфонів здатні знайти потрібний шлях і напрямок, адже визначають місцезнаходження за кутом сонячного світла, або ж у них є певні намагнічені клітини у мозку, які діють як компас (от мені б таке! Я постійно гублюся у трьох соснах).

5. ЧУТЛИВОСТІ. Коти можуть відчути підземні поштовхи на 10-15 хвилин раніше за людей!

І позаяк всі на світі люблять котів (та, сподіваюся, беруть з них приклад!), на книжковому ринку щороку збільшується асортимент дитячих книжок про цих неймовірних пухнастиків.

І аби допомогти вам у виборі, ми створили ВЕЛИКИЙ КОТЯЧИЙ КНИЖКОВИЙ ОГЛЯД, ще й поділили його на вікові групи, аби наші читачі не загубилися серед усього цього муркотливого розмаїття!

1-3 роки

Отож, ваш малюк ще дуууууже дрібний, але вже точно знає, що киця каже «Няв?» Ура! Значить, він готовий до СПІЛЬНОГО ЧИТАННЯ І МАЛЮВАННЯ!

Спільного – це значить з вами, дорогі дбайливі батьки! Принцип очевидний – берете дитина на коліна, розгортаєте книгу – і вперед! Або ж – сідаєте разом за стіл, відкриваєте котячу розмальовку, дістаєте кольорові олівці…. Ну, принцип ви зрозуміли!)

Серед «читальних» книжечок рекомендуємо «картонку» Наталі Беліно «Котики» із серії «Хто це?». Зручний формат, цупкий картон, мінімум доступного і корисного тексту про те, хто такі котики, що вони їдять, як живуть і т.д. 


Такого ж плану і книжечка Ліни Шнайдер та Єви Венцель-Бюргер «У Софійки з’являється кошеня». Це одна з  «історій, які відкривають дитині світ» – здавалось би, буденний опис того, як дівчинка малює кошеня, адже дуже мріє про домашнього улюбленця. І трапляється диво! Батько приносить у дім кицьку Мау! Щастю немає меж. Але є і обов’язки, про які детально розповідають – прибирати за кицею, годувати її тощо. Це теж знати ду-у-у-уже важливо і це може стати залізним аргументом, коли і ваша дитина захоче котика в дім.


Найкраща серед «розглядальних» котячих книжок для цього віку, напевно, віммельбух  «Подивись і знайди. Коти та собаки» . Великий формат (найкраще розглядати – на підлозі, ви не знали?), безліч крутецьких ілюстрацій та завдань!


Ну а з-поміж «малювальних» і творчих  книжечок порадимо « Перші розвивальні наліпки. Котики 44 наліпки» і «Чарівні розмальовки із секретними візерунками. Котики та песики».



4-6 років

Діткам цього віку найкраще «заходять» авторські казки, дотепні історії і, звісно ж, «корисні» книги для підготовки до школи.

Що ми порадимо? Купіть у «Домі Книги» невигадану історію   Ірини Горденко. «Котойосія, або пригоди котика Йосі». Його життя почалося сумно – колишні господарі викинули його на вулицю. Та невдовзі він знайшов новий дім – звичайну сільську садибу, де вже жили два коти, Тимоша і Рудик. Ось тут і починаються справжні пригоди!


Книга Ніколя Кухарської «Розкажу тобі, мамо, що роблять коти» – це і смішні історії, і віммельбух, і перша міні-енциклопедія про цих тварин, і практичний посібник із догляду за пухнастиками! Сто в одному! Щиро рекомендуємо! 


Для діток, які люблять розглядати барвисті ілюстрації і мріяти – казка Сари Шахінканат «Три коти одне бажання» – про справжню котячу дружбу, яка об’єднала трьох приятелів – Питті, Патті і Пусса. 

А історія  Галини Кирпи «Муся та бабуся» – ніжна оповідка про кошеня-безхатька Мусю, який переживав лихі часи на зимній вулиці, доки не знайшов «свою» людину – Бабусю. Дуже зворушлива книжка!


З-поміж «корисних» котячих навчально-розважальних посібників страшенно рекомендуємо цілу серію від видавництва «Ранок» – «Три коти». Тут зібрано понад десяток книжечок із різноманітними розмальовками, лабіринтами, наліпками, завданнями, кросвордами і логічними вправами!


А найкращі з них – дві: «Розпорядок дня» і «Форми». Окрім розвивальних ігор, які допоможуть дошкільнятам вивчити цифри, букви, кольори і форми,  у комплектах є по 12 двобічних пазлів!


7-10 років

Ой, для цього віку, напевно, є НАЙБІЛЬШЕ КОТЯЧИХ КНИЖОК! Перелічимо найкращі: 

1. Всесвітній бестселер Свена Нордквіста «Пригоди Петсона та Фіндуса», де під однією палітуркою ви знайдете купу дотепних й прекрасно ілюстрованих історій про дружбу дідуся і кота.

2.  Науковий комікс Енді Гірш «Наука в коміксах. Коти: природа і піклування» про розмаїтих котів: від домашніх пухнастиків  до небезпечних тигрів і левів. У цій книжці ви дізнаєтеся, як котикам удалося стати домашніми улюбленцями, яка в них будова тіла та як вони полюють.

3. Дотепно ілюстрована дитяча повістина Олександри Дорожовець «Замріяний котик Фаго» про стамбульського кота, якому понад усе подобалося майструвати, тож він , ризикуючи життям, вирушив у палац султана, аби розібратися, як працює справжній літак. 

4. Авторська казка Миколи Михтодовича «Пригоди кота Пуха-Золотовуса» . Тут ви прочитаєте про звичайного сільського кота із золотою вусинкою, який став справжнім героєм, пережив чимало випробувань, побував у далеких світах і врятував свою напівзабуту прабатьківщину Руданію. 

5. І БЕЗЗАПЕРЕЧНІ УКРАЇНСЬКІ КОТЯЧІ БЕСТСЕЛЕРИ – аж 5 книжок від Галини Вдовиченко –  « 36 і 6 котів»«36 і 6 котів-детективів», «36 і 6 котів- компаньйонів» і «36 і 6 котів-рятувальників»! А також книжечка про те, як усе починалося – «Котохатка».


Ці книги пережили вже десятки перевидань і мають тисячі юних фанатів, адже і сюжет, й ілюстрації захоплюють з першої сторінки! 36 і 6 котів оселились одного дощового вечора у квартирі пані Крепової попри її бажання… Із цього все й почалося!

6. Антоніо Фіскетті « Собаки і коти з погляду науковців» – це пізнавальна енциклопедія для дітей 9-11 років про історію, еволюцію та особливості поведінки котів і собак, яка дасть відповіді на сотні запитань!


11-16 років

Для підлітків маємо бомбезну серію книг, яка стала світовим бестселером – «КОТИ-ВОЯКИ» Ерін Гантер!

Заходьте на сайт «Дім книги» – і вибирайте, яку з них ви ще не читали! Якщо жодної – то починайте з  «Нового пророцтва»!


Тут четверо котів з різних Кланів отримують загадкове пророцтво: вони повинні разом вирушити у далеку мандрівку, аби почути пророцтво Зоряних предків… А далі – найцікавіше!

Для всіх!

І для ВСІХ – від підлітків і до стареньких дідусів та бабусь (якщо дозволить зір!) – кілька котячих розмальовок-антистрес та майстер-класи із малювання! Бо котики – це справді антистрес і творчість – і в житті, і в книжці!






Сподіваюся, що ви дочитали до цього моменту! І вибрали «котячу» книгу для ваших дітей, для себе-коханих і для ваших батьків! І для дідусів з бабусями теж! Бо коти того варті! Бо вибір книг у «Домі книги» – це велика спокуса, від якої годі стриматися! Няв! 


Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність